Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-02-2018, 04:10 PM   #1
Mgoldman
Senior Member
 
Mgoldman's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 3,641
Default Adobe Lightroom - thumbs not matching full res images

Yet another oddity I've encountered in LR - what's the deal /fix?

Thumbs on the bottom look great, but when you open in the develop module, they look like the thumbs for a millisecond but then brighten up and loose saturation (or today, as a surprise, saw some thumbs open and get much darker). Afterwards, the thumb changes to match the high res image in the develop mode - and there's no way to ever bring the original - typically much nicer image back other than perhaps looking at the next frame - but if you open that, it repeats as stated above.

Assume that is LR taking the JPEG version and converting it to its best guess adaptation of the RAW? Annoying - in some cases, it takes time to get the image BACK to the more appealing thumb preview.

/Mitch

On a side note - does anyone use the AdobePRO color profile? Verse the more standard sRGB? I've noticed in the past, some add-on filters do not work well with AdobePRO - offer up bronze like tints, and posting AdobePRO images on RP often resulted in purple vs blue skies.
Mgoldman is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 12:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.